windows xp

Dupa Google, si Dropbox i-a pus gand rau lui Windows XP

Se pare ca toata lumea ia masuri drastice impotriva batranului sistem de operare, intr-un efort disperat de a convinge utilizatorii sa renunte mai repede la acesta. Dupa ce Google a anuntat recent ca nu va mai furniza update-uri pentru Chrome celor care inca folosesc Windows XP, acum a venit si randul lui Dropbox sa anunte ca incepand cu luna august nimeni nu va mai putea utiliza aplicatia sa desktop de pe Windows XP.

Renuntarea la suportul pentru XP se va face treptat. Mai intai, incepand cu 26 iunie, nu se va mai putea descarca aplicatia desktop, si tot incepand cu acea data utilizatorii de XP nu vor mai putea sa se logheze in cont sau sa-si creeze unul nou din aplicatie. Cei care raman logati in aplicatie si se gandesc ca vor putea utiliza in continuare o versiune a aplicatiei Dropbox care nu va mai primi update-uri, se inseala amarnic, pentru ca incepand cu data de 29 august 2016, toti utilizatorii de XP vor fi delogati in mod automat din aplicatia desktop si nu se vor mai putea loga inapoi. Deci nu va mai exista alta solutie decat migrarea la un sistem de operare Windows mai nou, la Linux sau trecerea la MAC OS. Dupa aceea, utilizatorii se pot loga inapoi in cont, unde isi vor gasi datele intacte. Ar mai fi si varianta utilizarii aplicatiei web Dropbox, dar astfel nu mai beneficiaza de avantajele integrarii acestuia cu File Explorer-ul Windows.

Dropbox a hotarat sa opreasca suportul pentru XP din simplul motiv ca noile caracteristici care vor fi implementate in viitor nu vor mai fi compatibile cu acesta, iar compania nu vrea sa fie tinuta pe loc de un sistem de operare vechi de aproape 15 ani. Megahost.ro ofera servicii de gazduire pentru magazine online si site-uri de prezentare la preturi avantajoase.