Sa fie caldura

Este aproape magic sa auzi cum trosneste lemnul in semineu, sa simti mirosul de lemn ars si sa urmariti dansul necontenit al flacarilor. Este solutia perfecta pentru a intampina zilele friguroase de iarna si sa creati totodata o atmosfera romantica.
Lemnul a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru a asigura caldura, in constructii, in amenajari interioare, cunoscand numeroase utilizari pe care daca le-am enumera am obtine o lista de posibilitati infinite. Ca si combustibil pentru alimentarea de seminee, cu timpul s-a trecut la alte tipuri der combustibil, mai prietenoase cu mediul inconjurator dar si mai sigure pentru a asigura protectia impotriva incendiilor. Astfel, pe langa aceste seminee clasice, si-au facut loc pe piata semineele electrice sau cele pe gaz.

Motive pentru care semineele clasice reprezinta inca un interes ridicat

Insa, la aceste seminee pe lemne, exista ceva inconfundabil, fermecator, care nu va putea fi inlocuit niciodata cu electricitatea sau gazul. Este vorba despre un lucru care face apel la sentimentele noastre, ceva care creeaza o atmosfera inegalabila. Pana la urma acesta este si rolul pe care il are un semineu atunci cand este instalat intr-o casa. Prin a instala seminee pe lemne nu va veti confrunta nici cu imposibilitatea de a-l utiliza pentru ca sunt pene de curent nici nu veti consuma foarte mult sau sa fie necesar sa faceti economie intrucat s-ar putea ca factura la utilitati sa fie una impresionanta.
In trecut, semineele pe lemne erau folosite chiar si pentru prepararea mancarii, optiune pe care puteti sa o luati si dumneavoastra in calcul atunci cand situatia nu va permite sa apelati la avantajele oferite de utilitatile moderne. Daca totusi sunteti impotriva utilizarii de masa lemnoasa pentru alimentarea semineului puteti utiliza peleti, aschii de lemn, conuri de brad, taieturi de perie si iarba, toate fiind o solutie ecologica durabila si regenerabila avand o disponibilitate pe scara larga. In functie de tipul de biomasa pe care il utilizati puteti face focul sa arda mai mult si sa fie mult mai aromat.
Cateva dezavantaje si lucruri la care trebuie sa va asteptati cand instalati seminee pe lemne

Acum, ca am vorbit despre avantajele pe care aceste modele de seminee pe colt pot sa vi le aduca la preturi competitive, este important sa va mentionam si cateva dintre dezavantajele pe care le implica. In primul rand, este vorba despre costurile mult mai ridicate pe care le implica construirea unui astfel de semineu, dar si eforturile mult mai ridicate. In materie de asigurare a sigurantei optiunile sunt destul de limitate insa, daca tineti cont de sfaturile specialistilor prin a curata semineul in mod regulat si sa realizati verificari periodice atunci va puteti bucura de un semineu pe lemne in acelasi mod in care v-ati bucura de unul electric sau pe gaz.
Un semineu traditional necesita un cos de fum pentru evacuarea fumului care trebuie verificat in mod constant pentru a va putea bucura de toate avantajele pe care vi le poate oferi. In plus, daca nu cumparati lemn si va taiati singuri, acesta poate sa fie considerat un alt dezavantaj intrucat intotdeauna trebuie sa va asigurati ca aveti suficient lemn pentru alimentarea semineului.
Insa, trecand peste aceste mici dezavantaje, aceste seminee sunt cele mai potrivite pentru a oferi casei dumneavoastra mai mult farmec.